Bezienswaardigheden Den Bosch

Bezienswaardigheden Den Bosch: nr 1: De Sint Jans kathedraal

Aan de rand van het centrum vindt u de prachtige Sint Jans kathedraal. Deze kathedraal wordt gekenmerkt door de dubbele luchtbogen en bijna honderd luchtboog figuren. Deze figuren kom je nergens anders tegen, en met nergens anders bedoel ik dan ook nergens anders ter wereld. De Basiliek van Sint Jan Evangelist is gebouwd in Branbantse gotiek en wordt gezien als één van de mooiste gebouwen in deze stijl, als het niet het mooiste gebouw in deze stijl is… De Sint Jans Kathedraal is echt een topper en verdient een bezoek, loop je op een zaterdag of zondag langs de Sint Jans Kathedraal zul je ook zien dat er vele met je zijn die de Sint Jans Kathedraal gaan bezoeken.

Bezienswaardigheden Den Bosch: nr 2: Een Lekkere Bossche bol

Wie in Den Bosch komt kan er bijna niet omheen… De Bossche bol! Dit gebakje komt oorspronkelijk uit Den Bosch en de lekkerste zijn te vinden bij Jan de Groot. Maar wat is een Bossche bol nu precies? Een Bossche bol is een gebakje gemaakt van een zoet beslag waar het deeg van gemaakt wordt, de kern bevat lekkere slagroom en het deeg wordt afgewerkt met pure chocolade! Bossche bollen zijn op veel terrassen te bestellen en zijn een echte aanrader.

Bezienswaardigheden Den Bosch: Rondvaart op de binnendieze

Als je Den Bosch van een heel andere kant wil zien, is een rondvaart op de Binnendieze een echte aanrader! Er zijn twee opstapplaatsen waarvan uit je deze rondvaart kunt maken. De eerste opstapplaats is in de historische wijk Uilenburg en de tweede opstap plaats ligt op de hoek van de Zuid wal en de Oude Dieze. Tijdens de rondvaart wordt er veel verteld over Den Bosch, dingen die je nooit te weten had gekomen als je deze rondvaart over de Binnendieze niet had gedaan. De rondvaart is 4 kilometer lang en doordat er soms lage bruggen zijn kan het zo zijn dat je moet bukken terwijl je onder een brug door gaat.