Bezienswaardigheden Amsterdam

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 1: De grachtengordel

Amsterdam kenmerkt zich door de bekende grachtengordel. Het bepaald het straatbeeld vanuit ieder perspectief, ga met een rondvaartboot deze belevenis aan en neem deel aan één van Nederlands bekendste en meest bezochte attracties. Ontdek de geschiedenis van de Amsterdamse grachtengordel en zie prachtige historische panden uit de Gouden Eeuw!

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 2: Anne Frank Huis

Het wereldberoemde Joodse meisje Anne Frank heeft hier tijdens de oorlog verbleven tot ze opgepakt en gedeporteerd werd naar de vernietigingskampen. Haar beroemde dagboeken werden hier geschreven. Ga terug in de tijd en zie zelf hoe deze mensen hier geleefd hebben. Een belangrijks stukje geschiedenis vind je in het Anne Frank Huis.

Voor meer informatie kijk op: AnneFrank.org

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 3: Rijksmuseum

Het rijksmuseum is het belangrijkste en grootste museum van Nederland. Het heeft zo’n 1 miljoen voorwerpen van de 17de eeuwse Nederlandse kunstenaars verdeeld over 200 verschillende zaken. Het rijksmuseum is een bezoek brengen zeker waard wanneer u in Amsterdam bent, u kijkt er uw ogen uit. Het wereld beroemde meesterwerk van Rembrandt genaamd: ‘De Nachtwacht’ is ook in het rijksmuseum te bewonderen. Verder zijn er nog werken en collecties te zien van buitenlandse kunstenaars, waaronder Italiaanse en Aziatische kunst.

Voor meer informatie kijk op: Rijksmuseum.nl

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 4: De Wallen

De Wallen oftewel het Red Light District is wereldwijd bekend en trekt vele bezoekers uit zowel Nederland maar zeer zeker ook miljoenen buitenlandse bezoekers! Ga ook eens kijken bij de mooie dames van plezier en bezoek de Amsterdamse Wallen! De Wallen is een 18+ belevenis die nergens anders op deze manier te beleven valt.

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 5 Rembrandthuis

Op deze plek heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond, het is inmiddels omgetoverd tot een museum. Het kostte in die tijd 13.000 gulden (ongeveer 6.000 euro), en hij mocht dit in termijnen betalen. In het zelfde jaar dat hij dit huis kocht (1639) kreeg hij de opdracht om de Nachtwacht te schilderen het nu zeer waardevolle en alom bekende schilderij wat te bezichtigen is in het rijksmuseum.
rembrandthuis.nl

bezienswaardigheden Amsterdam: nr 6: Artis

Artis bestaat al vanaf 1838 en is een zeer bekende dierentuin die te vinden is in Amsterdam, het heeft mooie 19de eeuwse panden en vele diersoorten zijn hier te bewonderen. Voor meer informatie over de dierentuin Artis kijk een op hun website.

Bezienswaardigheden Amsterdam: nr 7: Het leidseplein

Bar, Terras, Restaurant, Theater en vooral plezier. Dat zijn de kernwoorden om het Leidseplein te omschrijven. Er is altijd wat te beleven in hartje centrum van Amsterdam. De plek waar het Leidseplein zich bevindt. In de winter vindt je hier een omgetoverd plein met Gluhwein, schaatsbaan, versieringen en lichtjes.

Wil je ook een weekendje weg naar Amsterdam?
Op deze site vind je allerlei leuke activiteiten, welke je kunt gaan doen.

Bekijk leuke bezienswaardigheden in Amsterdam op Amsterdam-online.nl